pátek 24. února 2012

Pár slov na úvod

Mílí čtenáři,
ocitáte se na stránkách blogu, který hodlám věnovat své dvoutýdenní nepálské anabázi.  Zamýšlím ho tak trochu jako protipól svého hlavního blogu. Stoupal-li některým z vás při čtení některých mých dosavadních článků tlak do závratných výšin, tak věřte tomu, že články splnily svůj účel, protože cílem většiny z nich bylo nabídnout jiný pohled na kontroverzní témata a nepočítám s tím, že většina bude poslušně přikyvovat. Na mém nepálském blogu se však něčeho takového příliš obávat nemusíte – sporných bodů bude pomálu, ale pár ostřejších komentářů si přesto neodpustím. 
Nejprve se sluší vysvětlit, jak jsem k výletu přišel. Celá cesta byla akcí křesťanského chlapeckého studentského společenství s děsivým názvem Tyrannus Hall (TH), jehož jsem mj. součástí. Proč má organizace takový název a mnohem více o ní, se dozvíte zde – podrobnějším vysvětlováním toho, co je TH se zde nehodlám příliš zabývat. Udělali to už za mě lépe jiní.
Účelem cesty bylo jednak poznat život Tyrannus Hallů v Kathmandu a Dilli, ale zdaleka nejdůležitější částí byl trekking.
Postavy, na které narazíte během celého vyprávění (kromě mě):
Mojmír – šéf olomouckého TH a můj pan domácí v jedné osobě
Steve – má pod hlavičkou TH po celém světě
Kuba – zástupce pražského TH
Patrik – z budapešťského TH
Barnanbas („Babas“) – ze stejného TH, zvláštní znamení: má rumunský pas :-)
Ashish – náš průvodce vypůjčený z TH
Subiq – totéž, co předchozí člen výpravy
Všechny uvedené postavy jsou reálně existující a případná podobnost se skutečností rozhodně není náhodná :)
Tolik tedy vysvětlení a postupně budou následovat články z jednotlivých dní naší výpravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat